Predsjednik Saveza srpskih udruga Hrvatske: Među Srbima u Hrvatskoj vlada demokratura

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Saveza srpskih udruga Hrvatske Dragan Crnogorac prozvao je u petak institucije srpske zajednice jer uoči proslave Oluje u Kninu nisu održane tribine na kojima bi se čulo mišljenje običnih ljudi, ocijenivši da je u srpskoj zajednici na djelu "demokratura".

Crnogorac je poručio kako je došlo vrijeme da se unutar zajednice čuju i druga mišljenja i stajališta, dodajući kako su brojni članovi njihove zajednice izrazili negativan stav u pogledu odlaska predstavnika srpske manjine na proslavu Oluje u Knin.

Znakovitim smatra to što institucije srpske zajednice nisu uoči proslave u Kninu provele tribine ili skupove kako bi se čulo mišljenje običnih ljudi.

Drži da srpskoj zajednici neće biti bolje zbog toga što je potpredsjednik vlade i saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević nazočio proslavi Oluje u Kninu.

Crnogorac je rekao da je odlazak Miloševića izazvao lavinu nezadovoljstva unutar srpske zajednice u Hrvatskoj.

"Čuli smo poruke iz Srbije kao i poruke Srba iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, ali nismo čuli poruke Srba iz Hrvatske", kazao je Crnogorac dodavši kako on osobno smatra da predstavnici srpske manjine nisu trebali otići na proslavu Oluje.

Najavio je i kako će se u organizaciji Saveza srpskih udruga Hrvatske, koji je osnovan prošle godine, u ponedjeljak 17. kolovoza održati skup na temu "Položaj Srba u Hrvatskoj danas i sutra".

Crnogorac je inače bivši saborski zastupnik SDSS-a, a protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu krajem 2018. podignulo optužnicu da je prevario sabor i uzeo 19 tisuća kuna za lažne troškove.

Pročitajte više