Predsjednik splitskog Vijeća srpske nacionalne manjine: Kerum nije nacionalist ili šovinist

MOMČILO RUSIĆ, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji i predsjednik pododbora Prosvjete u Splitu, navodi kako Kerum nije nacionalist ili šovinist te kako Kerumove izjave dane u "Nedjeljom u 2" više zamjera voditelju Aleksandru Stankoviću, koji je Keruma provocirao, nego samom splitskom gradonačelniku.

"Naslušali smo se takvih poruka zadnja dva desetljeća. Željka Keruma, inače, poznajem oko trideset godina, dakle mnogo prije nego li je postao gradonačelnik, uostalom i prije nego li je uspostavljena Republika Hrvatska. Nikada ga nisam doživljavao kao nacionalista, odnosno šovinista, niti sam od njega ikada čuo bilo što slično, pa čak ni od drugih ljudi da je on takvo što izjavljivao. Dobio je provokativno pitanje, a odgovorio je onako kako očekuju njegovi kupci i izborna mu baza. Nažalost, takav stav zapravo podržava većina građana Splita", rekao je Rusić za Slobodnu Dalmaciju.

"Na neki način, više zamjeram voditelju Aleksandru Stankoviću. Mislim da ga je trebao pitati o planovima razvoja i upravljanja gradom. Zašto je uopće važno koga Željko Kerum želi, ili ne želi, u obitelji? Mene to nije briga", naveo je Rusić, dodajući: "Preko medija se zadnjih dvadeset godina Srbi sotoniziraju i prikazuju u krajnje negativnom smislu. Kako se to stalno ponavlja, mnogi su ljudi, na nesreću, dobili dojam kako je to realnost, odnosno da su upravo Srbi krivi za baš sve u ovoj, našoj, državi. Srbima je nametnuta kolektivna odgovornost za sve nevolje na ovim prostorima, što, naravno, ne odgovara istini".

Pročitajte više