Predsjednik Srbije postao novi bosanski heroj: Tadić promrzlim Sarajlijama vratio grijanje

U IŠČEKIVANJU ruskog plina koji bi trebao poteći plinovodima, opskrba tim energentom BIH i Srbije nastavit će se iz Njemačke i Austrije putem mađarskih plinovoda, izvijestila je mađarska kompanija FGSz.

Isporuka tog plina bila je danas obustavljena zbog tehničkih problema, a Austrija je potvrdila kako će isporučiti 5,9 milijuna kubičnih metara plina Mađarskoj. Taj plin biti će na raspolaganju Mađarskoj, Srbiji i BIH, piše Dnevni Avaz. Srbija je jučer od Mađarske i Njemačke dobila 4,7 milijuna kubičnih metara plina, što je dovoljno za stabilnu situaciju u toj zemlji.

Od subote u Sarajevu nema problema s plinom

U Sarajevu gdje je situacija s grijanjem nekoliko dana bila kritična, sada je opskrba plinom uredna te iz "Sarajevogasa" tvrde kako građani toga grada više nisu ugroženi. Veći problemi u opskrbi toga grada nisu zabilježeni još od subote kada je plin, koji je Srbija prodala Bosni i Hercegovini, počeo dolaziti.

Sarajevu je najviše pomogao predsjednik Srbije Boris Tadić koji je posredovao u dogovaranju ugovora između BH Gas-a i Srbijagasa. Direktor BH Gasa Almir Bećirević se Tadiću i javno zahvalio na tome.

Nekoliko osoba ozlijeđeno u eksplozijama plina

"Zahvaljujem predsjedniku Tadiću, jer je u vrijeme nestašice plina u Europi dao političku dozvolu za ovu pomoć", rekao je Bećirević za RTS. Nakon što je plin  pušten, u Sarajevu su se dogodile dvije eksplozija zbog ponovne opskrbe, a u njima je nekoliko osoba stradalo.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više