Predsjednik Tanzanije: Kontracepcija je za one kojima se ne da brinuti o djeci

Foto: Epa

PREDSJEDNIK Tanzanije pozvao je svoje državljanke da imaju više djece kako bi se na taj način potaknulo gospodarstvo, javlja RT.

Mada Tanzanija ima jednu od najviših stopa nataliteta u svijetu, predsjednik i dalje smatra kako bi stanovništvo te države trebalo imati još brojnije potomstvo.

“Kad imate veliku populaciju, možete gradite gospodarstvo. Zato je kinesko gospodarstvo tako veliko“, izjavio je u utorak predsjednik John Magufuli.

“Oslobodite vaše jajnike“

”Znam da će se oni koji vole blokirati jajnike žaliti na moje primjedbe. No vi oslobodite vaše jajnike, a njih pustite da blokiraju svoje”, dodao je, misleći pritom na kritičare koji smatraju da bi povećanje populacije dovelo do još veće razine siromaštva i nejednakosti.

U Tanzaniji danas živi oko 55 milijuna ljudi i ta afrička država već sada ima jednu od najviših stopa nataliteta na svijetu. Prosječno, žene u Tanzaniji imaju oko petero djece. Predsjednikove primjedbe nadovezuju se na njegov prijašnji komentar u kojem je naglasio kako je kontracepcija namijenjena "onima koji su previše lijeni da se brinu o vlastitoj djeci".

Pročitajte više