KORONAVIRUS

Predsjednik Veneta: Uskoro bismo mogli imati dva milijuna zaraženih

Foto: EPA

PREDSJEDNIK talijanske regije Veneto Luca Zaia kazao je da bi do sredine travnja moglo biti dva milijuna zaraženih stanovnika u toj regiji ako građani ne budu poštovali pravila.

"Naši matematički modeli nam govore da ako se ovako nastavi, za pet dana ćemo dosegnuti vrhunac u intenzivnoj njezi, a ukoliko nastavimo ne poštovati pravila, imat ćemo 2 milijuna zaraženih Venecijanaca do 15. travnja", kazao je Zaia, kako prenose talijanski mediji.

Moramo pozvati sve, kazao je, na odgovornost, da ne idu na plažu vikendom i da ne idu na trgove ili bilo gdje osim na posao i u kupovinu.

Naglasio da je virus štetniji od bilo kakve gripe

Zaia je dodao da treba zaboraviti što je ranije rečeno i naglasio da je virus štetniji od bilo kakve gripe.

Naglasio je da želi vidjeti prazne ulice navečer u 18 sati, osim ako se ne radi o poslu. Ne idite na večere s prijateljima, poručio je.

"Ulazimo u turbulentno područje. Naši matematički modeli, algoritmi našeg istraživačkog ureda, daju nam projekcije koje nam nažalost govore da ukoliko ne uspijemo intervenirati uz pomoć svih, nećemo biti sposobni zaustaviti krivulju."

"Prvi lijek za virus smo mi, naše ponašanje, činjenica da moramo zadržati sigurnu udaljenost u razgovoru s ljudima te da moramo ograničiti socijalne odnose na minimum. Nikada u životu nisam mislio da ću pozvati zajednicu na to, ali to je žrtva koju moramo podnijeti", zaključio je Zaia.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više