Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suprugom priredio domjenak u Banskim dvorima

U prigodi Odluke Europskog vijeća kojom je Hrvatska jučer postala kandidat za punopravno članstvo u Europskoj uniji, predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom priredio je večeras prigodni domjenak u Banskim dvorima na kojem su bili nazočni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, visoki državni dužnosnici Sabora i Vlade, predstavnici političkih stranaka, udruga, crkveni dostojanstvenici, veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj te brojni djelatnici iz kulturnog političkog i javnog života zemlje.

Obraćajući se nazočnima premijer Sanader je zahvalio svima koji su se odazvali pozivu na prijam u čast tog povijesnog dana za Hrvatsku, ističući da najprije želi zahvaliti hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima.

"Najprije želim zahvaliti hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima na povijesnom uspjehu za Republiku Hrvatsku", rekao je premijer dodajući da želi zahvaliti svima koji su na tom radili, članovima sadašnje i bivših vlada, zastupnicima Sabora i onima iz bivših saziva, bivšem i aktualnom predsjedniku države. Ali, istaknuo je, iznad svega želim zahvaliti hrvatskim građanima koji su iskazali proeuropsko opredjeljenje i svima nama koji imamo čast služiti Hrvatskoj dali potporu i uvjeravanje da smo na dobrom putu.

Predsjednik Vlade rekao je da je Europska unija jučerašnjom odlukom dala Hrvatskoj legitimaciju kojom se potvrđuje da je demokratska zemlja i zemlja slobodnog tržišta i da ima sve šanse biti njezin punopravni član. Istaknuo je da to nosi i obveze, te da je sada uloga na hrvatskim pregovaračima koji će to znati obaviti.

Na nama je da te obveze ispunimo, rekao je premijer Sanader naglašavajući kako je najteži put iza nas i da se ne slaže s onima koji kažu da nas najteže tek očekuje.

Jučerašnji uspjeh je uspjeh svih nas, opetovao je Sanader, zahvalivši i nazočnim veleposlanicima zemalja koje su jučer jednoglasno podržale hrvatsku kandidaturu za članstvo Europske unije.

Slavlje u prigodi kandidature za punopravno članstvo u Europskoj uniji nastavit će se na središnjem zagrebačkom trgu, gdje će biti podignuta zastava EU, a zatim će biti održan koncert na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija i Pjevački zbor, pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja, te Vanna i Prljavo kazalište.

(Hina) xsšh ymć

Pročitajte više