Predsjedniku HDZ-a BiH prijetili razapinjanjem zbog suradnje s Miloradom Dodikom

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović tvrdi da je dobio prijetnje da će biti razapet ako ne prekine suradnju s liderom SNS-a Miloradom Dodikom. Čović tvrdi da prijetnje koje je dobio nisu došle direktno iz političkih krugova, ali ih on i dalje smatra političkim pritiskom. Prema njegovim riječima, njegova je savjest čista i nitko mu ne može spočitnuti da ga je prevario, "a najmanje to može reći predsjednik SDA-a Sulejman Tihić."

Čović je ponovio da je kriza vlasti uzrokovana nastojanjem nekih političkih struktura da se Federacija BiH "pobošnjači", te da problem može biti riješen samo razgovorima kojima će se izbjeći sukobi koji su "svaki dan jači". "Bošnjačenjem" u Bosni i Hercegovini Čović naziva "kadrovsku ugroženost Hrvata", prenosi Dnevni Avaz.

Suđenje Čoviću zbog financijskih malverzacija

Na sarajevskom sudu danas počinje glavna rasprava protiv bivšeg predsjednika Vlade Federacije BiH Edhema Bičakčića i Dragana Čovića, sadašnjeg predsjednika HDZ-a BiH, a bivšeg ministra financija i potpredsjednika vlade. Njih dvojica se terete za protuzakonito izdvajanje novca iz federalnog proračuna za kupnju i adaptaciju stanova za vladine dužnosnike i zaposlenike 1999. i 2000. godine. Prema procjenama, proračun je time oštećen za nešto omanje od četiri milijuna eura. 

Obojica optuženika su izjavila da se ne osjećaju krivima za djela koja im se stavljaju na teret.

Pročitajte više