Predsjedništvo zagrebačkog HNS-a bez zaključaka o odgovornosti za rezultate izbora

Predsjedništvo zagrebačke organizacije HNSa na večerašnjoj sjednici nije donijelo konkretne zaključke ni preporuke, a odluku o tome tko bi trebao snositi odgovornost za rezultate lokalnih izbora prepustit će Gradskom vijeću HNSa, izjavio je večeras glasnogovornik stranke Boris Blažeković.

Iako su neki mediji najavili da će, zbog lošeg rezultata na izborima za zagrebačku Skupštinu, predsjednica stranke Vesna Pusić Predsjedništvu HNS-a sutra ponuditi svoju ostavku, u vrhu HNS-a to oštro opovrgavaju, ističući kako "to ne bi bilo oportuno za stranku".

Tu je mogućnost danas odbacila i sama Vesna Pusić, koja je novinarima u Saboru kazala kako će Predsjedništvu sutra ponuditi tek strategiju razvoja stranke za iduće razdoblje.

Na pitanje hoće li itko snositi odgovornost za izborni poraz u Zagrebu, u kojem je HNS s deset spao na svega četiri vijećnička mandata u Gradskoj skupštini, Pusić je odgovorila potvrdno.

U stranci se doznaje da vrh HNS-a Vesnu Pusić ne smatra odgovornom za loš izborni rezultat u Zagrebu. Smatraju, naprotiv, da bi HNS prošao daleko gore da izbornu listu nije nosila predsjednica stranke, a krivca za pad popularnosti HNS-a u Zagrebu vide u lošem funkcioniranju gradske organizacije.

O tome tko je odgovoran za izborni podbačaj odlučit će Gradsko vijeće HNS-a, na sjednici koja bi se, po Blažekovićevim riječima, trebala održati u idućih desetak dana.

(Hina) xibob ymć

Pročitajte više