Predstavljen austrijski projekt elektroničkoga učenja

AUSTRIJSKI kulturni forum predstavio je danas u Zagrebu multimedijalni projekt za elektroničko učenje koji obuhvaća jedanaest austrijskih programa za škole, sveučilišta i dopunsko obrazovanje odraslih.

Projekt Multimedija reader ´e-leraning´ obuhvaća podatke koji se mogu dobiti Internetom ili s različitih nosača informacija (onandoff-line) i interaktivnih medija. Izdan je 2002. i nastavak je projekta Multimedia reader ´ArtandCulture´, koji je uključivao 11 austrijaskih kulturnih i umjetničkih projekata.

Predstavljač Hrvoje Laurenta rekao je kako je navedeni način učenja mnogo lakši i privlačniji od tradicionalnog te da nudi neusporedivo širu skalu informacija.

U Hrvatskoj postoji nekoliko takvih programa, što je za opće prilike premalo. Postoje i stručnjaci ali nedostaje tehnika, oprema i novac, dodao je Lauretna i istaknuo najpresudnijim rađanje incijative.

´Učitelji trebaju reći: želimo tu opremu!´, rekao je.

Laurenta je istaknuo projet za djecu oštećena sluha škole Slava Raškaj, koji je prije dvije godine izradio Multimedijalni institut u Zagrebu (u Institutu Otvoreno društvo). Nažalost, softver za taj projet je zastario i nitko ga nije obnovio.

Pročitajte više