Predstavljen fond Fima Proprius

DANAS je u Smaragdnoj dvorani hotela The Regent Esplanade Zagreb, hrvatskoj javnosti svečano predstavljen zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine, Fima Proprius d.d. Novi fond je u ime osnivača predstavio je Goran Dobrojević, predsjednik Uprave Fima Global Invest d.o.o., a u ime agenta izdanja  Snježana Mihinjač, član Uprave Fima Vrijednosnica d.o.o.

Dora Matošić, fond manager Fima Proprius d.d. predstavila je rad i planove Fonda, a prigodnu riječ uputili su i Vesna Živković, predsjednica Uprave Središnje depozitarne agencije i predsjednik Uprave Fima Grupe d.d. Milan Horvat. Predstavljanju fonda prisustvovao je i Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Fima Proprius d.d.

Fima Proprius d.d. zatvoreni je investicijski fond za ulaganje u nekretnine kojeg osniva Društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Fima Global Invest d.o.o., s ciljem prikupljanja kapitala kroz javnu ponudu dionica radi ulaganja u nekretninske projekte. Agent izdanja su Fima Vrijednosnice d.o.o., a upis dionica se po prvi puta u Hrvatskoj, obavlja izravno putem sustava Središnje depozitarne agencije.

Pročitajte više