Predstavljen program Festivala znanosti u Rijeci

Program Festivala znanosti, koji će se od 18. do 24. travnja održati u Rijeci, usporedno s programom u Zagrebu, Osijeku i Splitu, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Generalni pokrovitelj Festivala je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a organizatori za Rijeku su Sveučilište u Rijeci, riječko Društvo matematičara i fizičara i udruga Zlatni rez.L

Predsjednica Organizacijskog odbora riječkog dijela Festivala Rajka Jurdana-Šepić navela je da su ciljevi te treće priredbe - približiti znanost javnosti i senzibilizirati je za znanstvena dostignuća. Istaknula je da je Rijeka prošle godine na tom festivalu sudjelovala s najviše programa, da ga je pratilo najviše posjetitelja te da to nastoje postići i ove godine.

Veći dio Festivala, u obliku predavanja, održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a ostatak u riječkoj Zvjezdarnici, osnovnim školama i Prirodoslovnom muzeju.

Organizirat će se brojne radionice za osnovnoškolsku i vrtićku dob kako bi se popularizirala znanost, a novost je proučavanje zajednica muljevitih dna u kojem će djeca sudjelovati na koćarici na moru pred Rijekom.

Među ostalim, na riječkom Festivalu bit će govora o istraživanjima u fizici, matematici, tehnici, svemiru, prirodoslovlju te planeta Zemlje u okviru klimatskih promjena, a dio će biti predstavljen i u Pazinu.

(Hina) xdsil yaz

Pročitajte više