Predstavljen projekt "Svakome svoja televizija"

TVRTKE Tramot i 4yTV, vodeće tvrtke s područja ICT-a i Internet videa, predstavile su zajednički projekt pod nazivom "Svakome svoja televizija" - 4ytv.net sa ciljem poticanja korištenja online video sadržaja. Riječ je o prvom servisu ovakve vrste u Hrvatskoj kroz koji je korisnicima Interneta omogućena online razmjena i distribucija video sadržaja.

4ytv.net je usluga koja svojim korisnicima daje na raspolaganje alate za upravljanje video sadržajem putem Internet browsera, hosting te standardne alate koji koriste blog servisi.

Korištenje servisa besplatno je, za raspolaganje online video sadržajem do 100 MB, a svoje video zapise korisnici će moći razmjenjivati sa svim zainteresiranima, prijateljima i rodbinom bez obzira gdje se nalazili. Osim funkcionalne uloge, ovaj servis ima i zabavni karakter pa ga korisnici mogu koristiti kao svojevrsni online dnevnik ili se jednostavno okušati u "narodnom" novinarstvu.

No, osnivači ovoga projekta išli su i korak dalje. Kroz svoje usluge 4yTV omogućuje kreiranje video sadržaja kao nadopunu postojećim Internet stranicama tvrtki ili pojedinaca, sustav za upravljanje sadržajem u oglasnom prostoru te "online media shop" za prodaju audio i video sadržaja putem Interneta.

Za one koji su upoznati sa mogućnostima korištenja video sadržaja u promotivne ili edukativne svrhe definiraju se posebni alati i softverska podrška kreirana prema individualnim potrebama i zahtjevima.

Pročitajte više