predstavljena ivankovićeva knjiga "krvava zemlja" u širokom brijegu

Predsjednik HONOSa Nenad Ivanković izjavio je u Šriokome Brijegu kako očekuje da će se nakon izbora promijeniti vlast u Hrvatskoj koja će se ponovno skrbiti za interese Hrvata u BiH.

Ivanković je to rekao na predstavljanju svoje knjige "Krvava zemlja" koja je sinoć prvi put predstavljena u BiH.

"Promjenom vlasti nakon izbora u studenom poboljšat će se vaš položaj", rekao je okupljenima. Dodao je kako je sadašnja vlast u Zagrebu potpuno zanemarila bosanskohercegovačke Hrvate, a posebice njihov doprinos izgradnji i oslobađanju Republike Hrvatske.

Ivanković je ustvrdio da bez Herceg-Bosne i Hrvatskoga vijeća obrane 1991. ne bi bilo Hrvatske, a vojne operacije "Oluja" i oslobađanje Knina iziskivali bi znatno veće vojne gubitke.

Jedan od motiva Ivankoviću za pisanje knjige "Krvava zemlja" koja odgovara na pitanja o ratu u Bosni i Hercegovini bilo je stradanje i patnje Hrvata. Istaknuo je kako se i danas Hrvati u BiH bore za održanje jer im se pokušava dovesti u pitanje vlastiti jezik, kulturni i nacionalni identitet.

Predstavljač knjige "Krvava zemlja" Ivan Bekavac rekao je kako knjiga ne prikriva "hrvatske gluposti", koje su činjene za rata u BiH. Pritom je istaknuo zapovijed generala Petra Stipetića iz 1991. o napadu hrvatskih snaga na srpske položaje u bosanskoj Posavini u vrijeme kad je to područje bilo pod golemim pritiskom srpske vojske. "Tada ni obrana nije bila sigurna", dodao je.

Fra Ante Marić ocijenio je knjigu uspjehom i dobitkom u promicanju istine o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više