PREDSTAVLJENA NOVA KNJIGA IVICE VRKIĆA "HRVATOLOMIJE"

U Osijeku je večeras predstavljena nova knjiga publicista i predsjednika Nadzornog odbora Medijskog centra "Glas Slavonije" Ivice Vrkića "Hrvatolomijehrvatska politička likovnica", zbirka aforizama kojima je autor opisao zbivanja i ličnosti na hrvatskoj političkoj sceni.

Jedan od promotora knjige objavljenoj u nakladi "Osječkog lista" d.o.o., kolumnist "Jutarnjeg lista" Ivan Zvonimir Čičak kazao je da je riječ o "ciničnoj Vrkićevoj autobiografiji" i "rezigniranom pregledu suvremene hrvatske povijesti" u kojem je autor, osim prikazivanja pojedinih ličnosti i događaja hrvatske političke scene, samokritički progovorio i o vlastitoj prošlosti.

Vrkić je istaknuo kako je knjigu nazvao "Hrvatolomije" jer je hrvatski narod kroz povijest doživljavao razne političke vratolomije.

"Pokušao sam kroz određena razdoblja i ličnosti problematizirati i kritizirati, pa i rugati se određenim događajima, tvorevinama i osobama, koji su u različitim povijesnim vremenima imale političku moć", rekao je Vrkić o svojoj knjizi.

(Hina)vuč vkn

Pročitajte više