Predstavljene dvije njemačke knjige o religiji

Udruga đaka Franjevačke klasične gimnazije u Visokom predstavila je večeras u palači Matice hrvatske u Zagrebu knjige Ernsta Benza "Duh i život Istočne crkve" i Huberta Knoblaucha "Sociologija religije.

Knjige je s njemačkog jezika preveo sarajevski politolog Ivan Markešić, a Benzov "Duh i život Istočne crkve" objavio je zagrebački nakladnik Kršćanska sadašnjost.

Knjigu Huberta Knoblaucha "Sociologija religije" objavila je naklada "Demetra" vlasnika Dimitrija Savića.

O ekumenizmu i knjizi "Duh i život Istočne crkve" govorili su profesori sa zagrebačkoga Katoličkog bogoslovnog fakulteta Jure Zečević i Aldo Starić.

O knjizi sociologiji religije i Knoblauchovoj knjizi govorili su profesor sa zagrebačkoga Filozofskoga fakulteta Ivan Cifrić i nakladnik Dimitrije Savić.

Knjigu "Duh i i život Istočne crkve" napisao protestant, a u Hrvatskoj je objavljuje katolički nakladnik, napomenuo je Zečević i dodao kako knjiga u duhu ekumenizma na suvremeni način obrađuje pristup kršćanskom istoku.

Sociologija religije bavi se komunikacijom i odnosima među ljudima koji vjeruju, rekao je Cifrić i dodao kako sekularizam u suvremenom svijetu uzmiče pred desekularizacijom.

U porastu su duhovni pokreti među mladima u svijetu, istaknuo je Cifrić i dodao kako po teologu Hansu Kuengu ipak nema novoga svjetskog poretka bez mira, konsenzusa i dijaloga.

(Hina) xmk ymć

Pročitajte više