Predstavljeno hrvatsko izdanje crkvenog dokumenta o New Ageu

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu večeras je predstavljeno hrvatsko izdanje crkvenog dokumenta o New Ageu "Isus Krist donositelj vode žive". L

Hrvatski prijevod toga za vjerski život važnog dokumenta izdala je splitska nakladna kuća Verbum s dopuštenjem Vatikana, odnosno pismenim ovlaštenjem Papinskog vijeća za međureligijski dijalog.

Dokument, koji je izazvao veliku pozornost svjetske javnosti, objavljen je u početku veljače, a zajednički su ga izradili Papinsko vijeće za kulturu i Papinsko vijeće za međureligijski dijalog. Na hrvatski ga je preveo Branko Jozić iz Splita, a tekst su redigirala dva ugledna katolička stručnjaka za New Age - dr. Mijo Nikić, profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, i fra Josip Blažević, koji je upravo doktorirao o temi New Agea pod vodstvom u svijetu poznata stručnjaka Michaela Fussa, profesora na Papinskom učilištu Gregorijani u Rimu.

Dr. Mijo Nikić je istaknuo da se taj dokument pojavio samo dva mjeseca nakon objavljivanja u Vatikanu. Kazao je, uz ostalo, kako je filozofija, odnosno teologija New Agea traženje Boga u čovjeku te kako je nespojiva s kršćanskim poimanjem Boga, jer čovjeku, rekao je Nikić, treba iskupitelj Isus Krist.

Glavni urednik nakladne kuće Verbum Petar Balta rekao je da se dokument o New Ageu "Isus Krist - donositelj vode žive" već može naći u Verbumovim, a uskoro i u ostalim knjižarama.

(Hina) em jn

Pročitajte više