Predstavljeno prošireno izdanje Šuvarove knjige "Hrvatski karusel"

ZAGREBAČKI nakladnik Razlog predstavio je danas u Zagrebu drugo prošireno izdanje knjige Stipe Šuvara "Hrvatski karusel prilozi političkoj sociologiji hrvatskog društva" o kojoj su govorili sociolozi Božidar Stanić i Alija Hodžić.

Šuvar ne mijenja svoje mišljenje i svoj kredo, rekao je Stanić i dodao kako i on poput svoga zemljaka Tina Ujevića "ispisuje svakidašnju jadikovku".

Klasno društvo je najveći neprijatelj ljudske ličnosti, upozorio je Stanić i dodao kako je rješenje i nada u novom socijalizmu.

Knjiga "Hrvatski karusel" (589 str.) Šuvar je tematski podijelio u jedanaest poglavlja kao što su Hrvatska ljeta Gospodnjih 1990.-2004., Demokratura umjesto demokracije, Tranzicija u bijedu, Dis/kontinuitet, Konvertiti i podobni, Močvara u opoziciji i na vlasti, Izgledi ljevice, Srbi u Hrvatskoj, Zločini bez kazne, Čerečenje Bosne i Kolonije od Triglava do Vardara.

U predgovoru drugom izdanju, autor je zapisao kako je prvo izdanje knjige konzumirano gotovo isključivo u Hrvatskoj, a drugo će, kako se nada, "biti više plasirano i u ostale kolonije od Triglava do Vardara".

Tekstove je u knjizi objavljivao, od 1994. do 2004., u reviji "Hrvatska ljevica", koju je pokrenuo 1994.

Stipe Šuvar (1936.) bivši predsjednik Centralnoga komiteta Saveza komunista Jugoslavije, član Predsjedništva SFRJ, objavio je više knjiga, a među njima i knjigu "Politika i kultura".


Pročitajte više