Predstavnik sindikata Čistoće: Radnici su zbog odrona u psihozi

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je danas da je odvoz otpada sporiji zbog otežanog odlaganja na Jakuševcu. O tome je za Dnevnik Nove TV govorio Mumin Hodžić iz zagrebačkog Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće. 

Zagreb je zbog odrona na Jakuševcu već zatrpan smećem, a tek sada u grad zbog Adventa dolazi mnoštvo posjetitelja. 

"Odvoz je sporiji jer se obavlja na siguran način. Jedan kamion ide na kipanje, vrati se, a zatim ide drugi. To je velika razlika jer su kamioni dosad išli jedan za drugim, a sada se čeka u koloni i potrebno je oko 5-7 minuta između kamiona", rekao je.

"Radnici Čistoće su zbog odrona u psihozi"

Gradonačelnik Tomislav Tomašević smatra da grad neće biti zatrpan smećem, ali Hodžić u to nije siguran.

"Zaista ćemo dati sve od sebe da smeća bude što manje. Mi ćemo učiti sve što možemo, ali smeća već sada ima i vjerojatno će ga biti još", napomenuo je te dodao da će se odvoz vjerojatno normalizirati do kraja tjedna.

"Naravno da nikome nije jednostavno ići na Jakuševec zbog stradavanja kolege, ali mi moramo obaviti posao za koji smo plaćani. Postoji jedna vrsta psihoze, neću reći straha, jer nam se iza leđa nalazi jedan veliki odron", objasnio je.

"Ne treba nikoga optuživati za odron dok istraga ne završi"

Također je istaknuo da ne treba nikoga optuživati za odron dok se ne završi istraga.

"Mi se ispričavamo građanima Zagreba jer oni za ovo nisu odgovorni. Odgovoran je netko drugi, ali to treba utvrditi i čini se sve da bi sigurnost radnika bila na najvećoj mogućoj razini", zaključio je.

 

Pročitajte više