Prekinuto suđenje zbog Ulemekove bolesti, nastavak 12. srpnja

SUĐENJE optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića u petak je prekinuto, a nastavak je zakazan za 12. srpnja, nakon što je liječnik ustanovio da je prvooptuženi Milorad Ulemek (Luković) Legija bolestan, te da mu je potreban odmor i medicinska terapija.

Prvooptuženi Ulemek već je ranije, na jedan dan, zatražio stanku, žaleći se na prehladu i temperaturu, te suđenja nije bilo u srijedu.

Prvooptuženi je svoju obranu počeo iznositi u ponedjeljak, tvrdeći da "ni on, niti Jedinica za specijalne operacije MUP-a Srbije" nemaju nikakvog udjela u atentatu na premijera Đinđića 12. ožujka prošle godine, te je u nastavku svoje obrane optuživao mnogobrojne dužnosnike i osobe bliske ubijenom premijeru za kriminal i prodaju zapadnim zemljama 660 kilograma heroina, nađenog nakon pada režima Slobodana Miloševića u sefu Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije u Komercijalnoj banci u Beogradu.

U nastavku suđenja 12. srpnja, prema riječima predsjednika vijeća Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala Marka Kljajevića, prvooptuženi Ulemek imat će još tri dana za iznošenje svoje obrane a potom će biti nastavljen dokazni postupak.

Pročitajte više