Preko "bijelog" do dobivanja krila: Tragovi kokaina pronađeni i u Red Bullu u Hong Kongu

VLASTI Hong Konga potvrdile su kako su u limenkama popularnog piće koje "ti daje krila", Red Bulla, pronašli tragove kokaina i to samo par dana nakon što je Tajvan, zbog istog problema, oduzeo oko 18 tisuća limenki toga pića.

Tragovi "bijelog" pronađeni su u limenkama s Red Bull Colom, Red Bull Sugar-free i energetskog pića Red Bull, izvijestio je laboratorij iz Hong Konga koji je analizirao uzorke. Iako je količina kokaina pronađena u piću vrlo mala i predstavlja malen rizik za zdravlje, limenke su u ponedjeljak navečer povučene iz prodaje, pišu svjetski mediji.

I njemačke pokrajine zbog kokaina zabranile prodaju

Tvrtka Red Bull brzo je naručila nezavisnu agenciju za testiranje uzoraka koja je potvrdila kako u tome piću ipak nema kokaina. U izvještaju laboratorija iz Hong Konga tvrdi se kako u litri pića ima 0,1 do 0,3 mikrograma kokaina. "Kokain je opasna droga, a njegovo posjedovanje i prodaja su kriminalne radnje", rekla je povjerenica za droge u Hong Kongu Sally Wong te dodala kako se razmatraju prijave protiv odgovornih osoba.

Iz azijske podružnice Red Bulla odlučno odbacuju sve optužbe protiv njih te očekuju da će vlasti Hong Konga ubrzo uvidjeti svoju pogrešku. Prije desetak dana i nekoliko njemačkih pokrajina je zabranilo prodaju Red Bulla jer je kokain u piću pronašao jedan od njemačkih instituta za sigurnost hrane.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više