Preko reda se cijepio i lokalni šef HGK, čovjek iz vrha Podravke

Foto: Danica

MIMO popisa cijepio se poznati koprivnički HDZ-ovac, šef Županijske gospodarske komore u Koprivnici, član Nadzornog odbora Podravke i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije – Krunoslav Vitelj, javlja Danica.

Pfizerovo cjepivo protiv covida Vitelj je, kako doznaje Danica, primio prije više od mjesec dana, i to tijekom cijepljenja korisnika i zaposlenika Doma za starije u Koprivnici.

>> Županijski šefovi HGK skrivaju plaće. Otkrivamo: Jedan ima preko 15 tisuća kuna

On je u utorak potvrdio da se cijepio, ali ne vidi u tome nikakav problem.

“Da, cijepio sam se, i to kao predsjednik upravnog vijeća doma. Svaki tjedan sam u toj ustanovi, naravno da sam bio na popisu za cijepljenje.

Osim toga, imam kronične bolesti s kojima se dugo mučim i u rizičnoj sam skupini”, rekao je Krunoslav Vitelj.

Njegove riječi, međutim, opovrgava ravnateljica Doma za starije osobe u Koprivnici Željka Koluder-Vlahinja.

“Članovi upravnog vijeća naše ustanove nisu bili na popisu za cijepljenje. Ako se gospodin Vitelj cijepio, onda je to učinio u vlastitom aranžmanu”, otkrila nam je ravnateljica.

Cijepio se i njegov šef iz HGK

Podsjetimo, preko veze i preko reda se cijepio i njegov šef iz HGK Luka Burilović. To je otkriveno prošli četvrtak. Dan ranije, u srijedu, iz HGK su za Index odgovorili da se Burilović nije cijepio. No, to je, kako se ispostavilo, bila laž.

Burilović je rekao da se cijepio jer je ratni vojni invalid s velikim zdravstvenim problemima. Kazao je da to nije učinio preko veze već da je izbirao nekoliko brojeva i raspitivao se o cjepivu. No, iako tvrdi da nikakvih povlačenja veza nije bilo, Burilović ne želi otkriti gdje se cijepio.

Pročitajte više