KORONAVIRUS U SVIJETU

Premijer Luksemburga završio u bolnici zbog korone, u ozbiljnom je stanju

Foto: EPA

LUKSEMBURŠKI premijer Xavier Bettel u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju nakon što je obolio od koronavirusa te će i dalje ostati u bolnici, priopćila je vlada.

Bettel je jučer primljen u bolnicu na 24 sata na promatranje iz opreza, tjedan dana nakon što je bio pozitivan na koronavirus, a isti dan mu je utvrđena nedovoljna zasićenost kisikom.

Bio je u izolaciji

On je 27. lipnja počeo desetodnevno razdoblje izolacije, manje od 48 sati nakon europskog summita u Bruxellesu, gdje je susreo druge europske čelnike. Tada je imao samo lakše simptome poput povišene tjelesne temperature i glavobolje. Nijedan se sudionik summita nije smatrao njegovim bliskim kontaktom budući da su bile poštovane sve epidemiološke mjere, objavila je tada vlada.

"Trenutno zdravstveno stanje premijera je ozbiljno, ali stabilno. Stoga je liječničko osoblje koje se brine o premijeru zaključilo da je hospitalizacija i dalje potrebna te će ostati na promatranju dva do četiri dana", stoji u službenom priopćenju. Bettel će nastaviti koordinirati poslove vlade te će dužnosti obnašati na daljinu. Prvu dozu cjepiva AstraZenece dobio je 6. svibnja.

Pročitajte više