Premijer Račan na neformalnom sastanku s ministrima iz SDP-a

PREMIJER Ivica Račan sastao se danas poslijepodne sa SDPovim ministrima u Vladi, a kako je neslužbeno potvrđeno u Vladi, tema sastanka je i privatizacija Sunčanog Hvara.

Novinarima je u Vladi rečeno da je sastanak neformalan i da je počeo kasno poslijepodne.

Iako nije službeno potvrđeno, u Banskim dvorima se doznaje da je premijer Račan sazvao sastanak da bi čuo mišljenje ministara iz svoje stranke, SDP-a, vezano za vladinu odluku o prodaji Sunčanog Hvara slovenskim Termama Čatež, odnosno o zahtjevima koalicijskog partnera HSS-a da se ta odluka poništi i sve vrati na nultu poziciju.

O pitanju privatizacije Sunčanog Hvara najvjerojatnije će na sutrašnjem sastanku raspravljati i čelnici vladajuće koalicije.

Sastanak će biti održan poslijepodne.

Kako je danas neslužbeno najavljeno u Banskim dvorima, premijer Račan bi sutra trebao dobiti prijedlog ugovora o prodaji Sunčanog Hvara Termama Čatež, a sam je premijer jučer najavio da bi taj prijedlog ugovora bio na sjednici Vlade u četvrtak.

Vladina je odluka o prodaji Sunčanog Hvara donesena uz protivljenje četiri člana Vlade iz HSS-a, a i sa sinoćnje je sjednice Predsjedništvo te stranke od Vlade zatražilo da odustane od odluke i da se cijeli proces vrati na početak, a privatizacija obavi po modelu koji je, kako su naveli, na nedavnom sastanku usuglasila vladajuća koalicija.

Pročitajte više