PREMIJER SANADER OBIŠAO PUČKU KUHINJU U BRANIMIROVOJ ULICI

Hrvatski premijer Ivo Sanader obišao je danas sa suradnicima pučku kuhinju u zagrebačkoj Branimirovoj ulici i i izrazio potporu zagrebačkom Gradskom poglavarstvu za skrb o socijalno najugroženijim sugrađanima.

Vlada će, rekao je podržati najavljeno otvaranje pučke kuhinje i u zapadnom dijelu grada, a o čemu je nedavno izvijestila gradonačelnica Vlasta Pavić.

Sanader je izrazio negodovanje zbog najnovijeg poskupljenja kruha i rekao da će se to preispitati.

Cijene se formiraju slobodno, ali treba vidjeti je li do poskupljenja doista moralo i doći, rekao je Sanader dodajući da će mu ministri financija i poljoprivrede nakon što provedu analizu reći razloge zašto je kruh poskupio.

Odgovarajući na novinarski upit potvrdio je da primopredaja između bivše i nove vlade teče dobro.

Primopredaja je obavljena u većini ministarstava, a u ponedjeljak će biti dovršena u onim gdje to još nije učinjeno zbog zauzetosti bivšeg ili novog ministra, rekao je Sanader.

U Sanaderovoj prapratnji bili su i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, međugeneracijske solidarnosti i branitelja Jadranka Kosor te potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang.

U pučkoj kuhinji bili su i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar.

U pučkoj kuhinji u Branimirovoj danas je na jelovniku bila krem juha od gljiva, prženi oslić-file, restani krumpir i grah salata te kolač - pinca s grožđicama.

(Hina) dm sšh

Pročitajte više