Premijera predstave "Drugi libar Marka Uvodića"

U SPLITU, na sceni Teatrina na Prokurativama večeras je izvedena prva ovosezonska premijera Gradskog kazališta mladih "Drugi libar Marka Uvodića Splićanina" u dramatizaciji i režiji Gorana Golovka.

Predstava se temelji na motivima Uvodićevih priča - Pulitika šjore Bete, Sritni su bili, Ive Mušica gre u maškare, Da je mladosti, Tonko i Marica i Ko drugome jamu kopa, koje su povezane u dramaturšku cjelinu.

U predstavi sudjeluje 11 glumaca, a mnogi od njih nastupaju u više uloga. Izmjene radnje su brze i čitava predstava je montirana od 40-ak kratkih prizora koje povezuje karneval i lik Ive Mušice.

Političku situaciju Splita prije Drugog svjetskog rata dočarali su, među ostalim, i stare karnevalske optužnice te satiričke pjesmice koje su u to vrijeme bile u modi.

Uloge su tumačili: Vladimir Davidović, Magda Matošić, Franko Strmotić, Filip Radoš, Jolanda Tudor, Jasmina Žiljak, Nada Prodan, Vinko Mihanović, Mia Roknić, Antonija Jukić i Mate Siriščević. Kostimografija je Marije Žarak koja je u cijelosti pratila okvir predratnog Splita.

Pročitajte više