Preraspodjela dobara u Vukovaru: Dodjela stanova i naplata Vukovarac.netu

U VUKOVARU se danas događaju dva okupljanja zbog, kako tvrde oni što prosvjeduju, dvije pravno čiste nepravde u kojima će deblji kraj izvući obitelj jednog branitelja, i neprijatelj vukovarskog gospodara života i smrti, vlasnik portala Vukovarac.net, Damir Fintić.

"Voli te tvoj Special Agent i iskreno se divi količini zla koje mali čovjek poput tebe može akumulirati. Priroda je svemoguća", riječi su kojima je završeno "Oproštajno pismo najmilijem od svih", posvećeno bivšem gradonačelniku Vukovara i saborskom zastupniku Vladimiru Štenglu.

Osvanuo je na portalu povodom njegovog silaženja s funkcije još 2005. godine, zbog čega su Štengl i njegova supruga kao i desecima puta do sada, sudskim putem tražili odštetu za duševne boli te tužili vlasnika stranice Damira Fintića. U ožujku ove godine Štengl pravomoćno dobiva taj spor. Odnosno dobiva ga Dragica Štengl, uvrijeđena komentarom forumaša ispod "pisma" gdje je napisano da ju je muž postavio na mjesto u Vodovodu.

Fintić nema 252.000 kuna koje se od njega potražuju pa je Dragica Štengl svoju odštetu za duševne boli zatražila putem ovrhe, koja je najavljena za danas u Fintićevom stanu u Velebitskoj 80 u Vukovaru. Fintić je preko svojih stranica pozvao sve zainteresirane da u 8.30 pogledaju kako sudski ovršitelji dolaze po plijen - stvari koje ima u kući koje će se rasprodati na javnoj dražbi kako bi se namirilo Štenglove.

Branitelj ostao bez stana

Dva i pol sata kasnije, oko 11 sati u ulici Ante Starčevića događat se svečana dodjela stanova u novoobnovljenoj vukovarskoj "banani", zgradi poznatoj pod nazivom "A-1". To je trebala biti odlična gesta gradskih vlasti, međutim naši izvori iz Vukovara tvrde da je jedan od stanova u toj zgradi pripadao branitelju Ivanu Držaljeviću i supruzi Katici, koji su iz njega izbačeni.

Ondje su živjeli i prije rata i uselili se po povratku u Vukovar te su imali stanarsko pravo. Poput ostalih stanara, morali su ga napustiti, jer je započela obnova zgrade "A-1" u Borovu naselju, Vukovarcima poznatija kao jedna od "banana", tako nazvanih zbog izgleda. 

Kada je zgrada obnovljena, Držaljevićima je rečeno kako je stan u koji su se namjeravali vratiti, dodijeljen drugome te su izgubili pravo na njega pa je obitelj ostala na ulici, bez krova nad glavom i izgubila prebivalište. Dok bude trajalo uručivanje stanova, prosvjedovat će Vukovarci koji podržavaju Držaljeviće.

A.B.
Foto: Vukovarac.net

Pročitajte više