Presuda HDZ-u: Moraju vratiti oko 14 milijuna kuna koje su stekli kaznenim djelima

Foto: Vlada RH/FaH

DANAS su na sudu u Zagrebu u ponovljenom postupku osuđeni bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, njegovi nekadašnji suradnici, ali i HDZ.

> Izricanje i obrazloženje presude pratite ovdje

Ivo Sanader, Branka Pavošević i Mladen Barišić nepravomoćno su proglašeni krivima, a HDZ je proglašen odgovornim te mu je izrečena novčana kazna od 3.5 milijuna kuna. Oduzima im se imovinska korist od 14.7 milijuna kuna ostvarena kaznenim djelima, 2 milijuna kuna deponiranih kod suda i 300 tisuća eura deponiranih kod Ministarstva financija.

Sud je naložio da HDZ uplati 10.359 milijuna kuna u korist proračuna u roku od 15 dana.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala da je predmet ovog postupka politička korupcija u korist HDZ-a te da je Sanader sve organizirao da bi se financirao HDZ.

HDZ je odgovoran za kaznena djela Ive Sanadera i Branke Pavošević, rekla je sutkinja.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz korupciju HDZ-a i Sanadera instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ivo Sanader

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više