Zbog fatalne Viki ubio dvoje ispred ispred narodnjačkog kluba: Šapiću 22 godine zatvora

Foto: FAH

BOŠKO Šapić, 22-godišnjak iz Vrginmosta, nepravomoćno je osuđen na 22 godine zatvora jer je 9.11.2013. nožem ubio dvojicu vršnjaka Alvina Horvatovića i Dejana Vučkovića, javlja KaPortal.

U obrazloženju presude, predsjednik Sudskog vijeća Ante Ujević rekao je kako je Vijeće za ubojstvo Horvatića presudilo na 13 godina zatvora, te Vučkovića 12 godina. Jedinstvena kazna iznosi 22 godine.

Sudsko vijeće je ocijenilo da se nije radilo o teškom ubojstvu. Ujević je čak napomenuo da se ne radi o ljubomori, a ako je u ovom slučaju netko i bio ljubomoran, radilo se o Horvatiću. Zbog mlađe životne dobi kazna osuđeniku je relativno niska, dodao je Ujević.

Presuda u ovom slučaju dolazi praktički dvije godine nakon kobne noći i događaja ispred narodnjačkog kluba Heart u Vojišnici kod Vojnića.

Državno odvjetništvo je tijekom postupka zastupalo tezu o teškom ubojstvu motiviranom ljubomorom, a obrana je pokušala dokazati da je bila riječ o samoobrani, odnosno da se ubojstvo dogodilo “prekoračenjem granice nužne obrane zbog jake prepasti prouzročene napadom”. Sud nije uvažio niti tvrdnje obrane, ali niti tvrdnje optužbe.

U prilog Šapiću išli su iskazi vještaka iz kojih je zaključeno da Šapić nije bio patološki ljubomoran, a svjedočila je i Viktorija, djevojka s kojom je Šapić bio u društvu, a koja je, kako je tada rečeno, bila razlog zbog kojeg je došlo do okršaja.
 

Pročitajte više