Prevarant u Dalmaciji ljudima uzeo hrpu novca, a radove nije ni započeo

Ilustracija: Emica Elveđi/PIXSELL

ZADARSKI i biogradski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela prevare.

Naime, on je kao vlasnik graditeljskog obrta u rujnu 2016. s vlasnicima nekretnine, 79-godišnjakom i 54-godišnjakom, temeljem ugovora dogovorio izvođenje građevinskih radova na kući na području mjesta Luke na Dugom Otoku, za što je kao predujam primio oko 25.000 kuna, a do sada građevinske radove nije ni započeo.

Također ga se sumnjiči da je s prethodno smišljenim planom dovodio oštećene u zabludu tako da je dogovarao izvođenje raznih građevinskih radova na nekretninama na zadarskom području. Za dogovorene radove primao je novčani predujam, radove nije dovršio u dogovoreno vrijeme ili nije ni započeo s izvođenjem, a nakon što bi primio predujam, vlasnicima se više nije javljao na pozive.

Policija objasnila na koji način je pokrao ljude

Policija se oglasila službenim priopćenjem. Evo kako je 43-godišnjak varao i zarađivao.

"Tako je još tijekom ove godine oštetio četvoricu vlasnika nekretnina, i to 72-godišnjaka s kojim je dogovorio izvođenje radova na nekretnini u Petrčanima za koje je primio predujam od 12.000 kuna, zatim 39-godišnjeg vlasnika nekretnine u Radovinu gdje nije dovršio započete radove te ga je oštetio za oko 80.000 kuna. Isto tako je u Biogradu od 63-godišnjeg vlasnika nekretnine primio predujam od 30.000 kuna, a izvođenje dogovorenih radova nije niti započeo, dok je na Viru s 43-godišnjim vlasnikom sklopio ugovor o izvođenju radova na nekretnini i primio 23.000 kuna, a da radove nije započeo", izvijestili su iz policije.

Pročitajte više