Prevarila nas je prošle godine: Kosor i ministri najavili radno ljeto pa pobjegli na more

"SVI MI moramo raditi cijelo ljeto jer je situacija teška!', poručila je ovih dana premijerka Jadranka Kosor dodajući kako je proglasila cijelo ljeto za Vladu - radnim. Možda bismo i povjerovali u to da nešto slično nije najavila i prošle godine koristeći gotovo isti vokabular o teškoj situaciji, da bi nakon toga svi, uključujući i nju samu, pobjegli na more hvatati boju.

Borba protiv socijalnog bunta s ležaljke na plaži

"Ovog ljeta do kasno će gorjeti žarulje u uredima Banskih dvora", najavila je prije godinu dana premijerka Jadranka Kosor govoreći kako nema odmora ni za nju ni za njene ministre jer mora "bjesomučno i do iznemoglosti pregovarati sa sindikatima i svim drugim nezadovoljnicima kako ne bi došlo do socijalnog bunta i prosvjeda".

Početkom kolovoza, odmah nakon svečanosti u Kninu, Kosor je pobjegla na Brač, otkazala već zakazanu sjednicu Vlade te se zajedno sa svojim ministrima "isključila" hvatajući ten na otočkim plažama. Odgođena sjednica Vlade tada se održala tek 20. kolovoza. U situaciji koja je, barem prema Kosoričinim riječima, bila kudikamo teža nego danas (već pola godine ministri i premijerka govore da izlazimo iz krize), u kolovozu prošle godine održana su svega tri zasjedanja Vlade.  

Zašto bismo sada uopće vjerovali Kosor?

U Banskim dvorima tako su se ugasile sve žarulje jer je ministar Ivan Šuker odmarao u akvatoriju Crikvenice, Damir Polančec, tadašnji potpredsjednik Vlade, hvatao je formu i sunčane zrake na Krku. Brač je bio destinacija i ministra Bože Biškupića, neumorni Vladimir Šeks otišao je u Petrčane vrlo blizu rezidencije Božidara Kalmete, a Damir Milinović pobjegao je na Vir.

Tada teški problemi ostali su isti do danas - teška ekonomska situacija, prazna državna blagajna, pregovori s Europskom unijom te problemi sa sindikatima i prijetnje socijalnim buntom.

Sve je isto kao i prošle godine, pa zašto onda ne bi bilo opet prekršeno i obećanje o tome da odmora nema?

Pročitajte više