Preživio Afganistan pa u Zagrebu ostao bez nogu zbog pijane vozačice

SINOĆ oko ponoći u Aveniji Većeslava Holjevca teško je stradao 43-godišnji muškarac na kojeg je naletjela pijana vozačica. Muškarcu se na cesti pokvario automobil, nakon čega je upalio sva četiri i izašao iz vozila.

Pijana 45-godišnja vozačica sa 1,84 promila alkohola u krvi svojim automobilom marke Hyundai Accent naletjela je na njega vozeći neprilagođenom brzinom. Zaletjela se u stražnji dio Golfa koji je muškarac vozio, te 43-godišnjaku nanijela teške tjelesne ozljede zbog kojih je hospitaliziran u KBC-u Zagreb.

Stradao samo nekoliko sati nakon povratka iz Afganistana

Neslužbeno se doznaje da je 43-godišnji muškarac koji je stradao u nesreći satnik Marko Pavković, koji se u utorak vratio iz Afganistana. U gradu Mazar-i-Sharifa bio je zamjenik zapovjednika snaga sigurnosti u mirovnoj misiji ISAF-a.

Zbog naleta pijane vozačice, Pavković je zadobio izuzetno teške ozljede pa su mu liječnici morali amputirati obje noge ispod koljena! 45-godišnja profesorica Bernardina Petrović, docentica na katedri za standardni hrvatski jezik na studiju kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pri velikoj se brzini zabila u Pavkovića i prikliještila ga između dva vozila te mu tako zdrobila noge. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi ga izvukli, a život mu je spašen samo zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći.

U zagrebačkom je KBC-u Pavković hitno operiran. Operacija je trajala više od tri sata, a iako je nesretni satnik izvan životne opasnosti, zasad se ne može predvidjeti kako će teći njegov oporavak. Vozačica koja ga je pokosila je uhićena i kazneno prijavljena zbog izazivanja prometne nesreće. Prekršajni sudac oduzeo joj je vozačku dozvolu na 20 mjeseci i osudio je na 60 dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od godinu dana.

Pročitajte više