Preživjeli sa kruzera imaju deset dana za traženje odštete, a još nemaju osobne dokumente

PUTNICI koji su prošlog vikenda preživjeli strašan brodolom u Tirenskom moru sada se suočavaju sa novim problemima. U roku deset dana moraju vlasnicima kruzera Costa Concordia uputiti zahtjev za odštetu, a još moraju izvaditi i nove osobe dokumente.

Obitelji Makovac, Šiljeg i Turković iz Savudrije i Umaga imaju problema sa ishođenjem novih osobnih dokumenata. Za to ima treba mnogo novaca, ali više strahuju da neće biti dovoljno vremena za podnošenje zahtjeva za odštetom. "Budemo li morali osobno prisustvovati u Trstu predaji odštetnih zahtjeva, ne znam kako ću bez dokumenata do Trsta", kazao je Diego Makovac koji je sa obitelji bio na talijanskom kruzeru, piše iPress.

"Ostalo nam je malo vremena, još s odvjetnicima sve dogovaramo", dodao je Makovac. Prema njemu dostupnim informacijama, premija osiguranja za svakog putnika na brodu doseže iznos od 20 tisuća eura za nestalu robu. Još ne zna hoće li tome moći dodati i odštetni zahtjev i za druge pretrpljene štete i strah te vraćanje uplaćenog iznosa za krstarenje, kao što pišu talijanski mediji.

"Slike što nam se sve moglo dogoditi tek nam se sada otvaraju", kazao je Makovac i dodao da su imali sreću što su se zatekli u salonu iz kojeg su izašli na "morsku stranu" nagnutog broda te su se tamo ukrcali na spasilačke splavi.

Pročitajte više