Pri kraju ispunjavanje uvjeta za početak emitiranja RTL televizije

ZA POČETAK probnog emitiranja RTL Televizije, novog televizijskog koncesionara na nacionalnoj razini, nedostaju još samo dokumenti vezani uz najam prostora i tehnički pregled dva odašiljača, doznaje se u Zavodu za telekomunikacije i RTL Televiziji, do sad poznatoj kao HRTL

"Zavod za telekomunikaciju pregledao je 46 od 48 odašiljača nove nacionalne televizije i njihove prostorije, a nakon što pribave još neke dokumente od nadležnih inistitucija neće biti nikakve zapreke da uskoro dobiju dozvolu za emitiranje i potom potpišu koncesijski ugovor", rekao je Hini direktor Zavoda Ante Dodig.

Objasnio je da zbog nedostupnosti, odnosno snijega još samo dva odašiljača (Plješivica u Lici i Stipanov grič) nisu pregledana, ali da ako u idućih desetak dana pregled ne bude moguć to neće priječiti izdavanje dozvole za emitiranje.

Na pitanje koči li Zavod, pozivajući se na tehničke razloge, početak rada RTL-a jer on navodno sumnja u zakonitost dodjele koncesije, Dodig je rekao da "radi kao profesionalac", da je dodjela koncesije bila legalna i legitimna te da je uloga Zavoda u njenoj provedbi samo tehničke prirode.

"Ne samo da ne kočimo početak emitiranja, već se koncesionaru ide na ruku jer se početak emitiranja i sklapanja ugovora neće dovoditi u pitanje zbog nekih dodatnih tehničkih uvjeta", kazao je. Rekao je da će se ti dodatni uvjeti "rješavati u hodu" u prvih šest mjeseci emitiranja programa.

U Odjelu za komunikacije RTL televizije kažu da pribavljaju dodatnu dokumentaciju o najmu poslovnog prostora, te da su već sada spremni početi s probnim signalom, a čim potpišu koncesijski ugovor i s emitiranjem programa.

Program će početi emitirati pod imenom RTL Televizija, a ne pod prvotnim HRTL koji je promijenjen zbog sličnosti s imenom HRT-a, nacionalne javne radiotelevizijske kuće.

Na RTL-u kažu da bi konačan naziv televizije trebao biti RTL Hrvatska, no kako je za dobivanje naziva u kojem se koristi ime države potrebna dulja procedura, koja je u tijeku, odlučili su se za privremeno rješenje.

Pročitajte više