Prijatelji i obožavatelji odaju posljednju počast Gregoryju Pecku

ZVIJZDE Hollywooda, obožavatelji i prijatelji američkog glumca Gregoryja Pecka, koji je preminuo u četvrtak u 87. godini, u petak su izražavali veliku tugu zbog odlaska filmske legende.

Obožavatelji Gregory Pecka okupili su se oko njegove zvijezde za hollywoodskom Šetalištu slavnih kako bi mu odali posljednju počast, dok su se njegovi prijatelji okupili u rezidenciji u Los Angelesu kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji.

"Obitelj je šokirana, ne mogu vjerovati", rekao je njegov agent Monroe Friedman dodavši: "To je stvarno kraj jednog razdoblja".

Brojni su posjetitelji došli u njegov dom u Los Angelesu izraziti sućut supruzi Veronique koja mu je bila životna pratilja 48 godina.

Među njima su bili Peckov dugogodišnji prijatelj francuski glumac Louis Jordan i Larry Gelbart, redatelj televizijske serije "M.A.S.H" i autor komedije "Tootsie". Sućut je došla izraziti i kći Franka Sinatre Tina.

Na Hollywood Boulevardu, na Šetalištu slavnih, Peckovu zvijezdu obožavatelji su prekrili cvijećem.

"On je bio velik i jednostavan čovjek. To je velik gubitak za Hollywood i sve one koji su ga poznavali", izjavio je Bobby Romo, čiji je otac bio Peckov vrtlar 30 godina.

Politički dužnosnici, među njima i demokratski guverner države Kalifornije Gray Davis, također su se okupili da bi odali počast Pecku, dobitniku Oscara za najboljeg glumca u filmu "Ubiti pticu rugalicu".

Osim filmske karijere Gregory Peck bio je i politički aktivan i njegovo se ime spominjalo kao ime mogućeg demokratskog kandidata za guvernera Kalifornije.

Pročitajte više