Prijatelji životinja prijavili malinski klub "Boa" zbog zlostavljanja zmije

UDRUGA "Prijatelji životinja" prijavila je novootvoreni klub "Boa" u Malinskoj na otoku Krku zbog zlostavljanja zmije koja se nalazi u prozirnom plesnom podiju.

Najvjerojatnije se radi o boi koja, prema mišljenju članova Udruge, živi u neprikladnim uvjetima, budući je svakodnevno izložena stresu zbog konstantne buke, treptavog osvjetljenja te vibracija koje uzrokuju plesači na plesnom podiju.

Prijatelji životinja prenose i to kako su građani Malinske javili i to da je nesretna zmija od šoka zbog glasne glazbe, te skakanja plesača po podiju u panici razbila svjetla u "terariju".

Osim što smatraju da je tim činom prekršen Zakon o zaštiti prirode, članovi Udruge ovaj su čin također okarakterizirali i "sramotom za Hrvatsku", kao i "ismijavanjem hrvatskog zakonodavstva i inspekcije".

Podsjećamo, tek nedavno je slična udruga, "Udruga Život", protiv hrvatskog fotografa Stephana Lupina podnijela kaznenu prijavu zbog maltretiranja životinja, točnije konja koji su korišteni kao "detalj" u jednom od njegovih nedavnih fotosessiona.

B.S.

Pročitajte više