Prijavi se za stipendiju! Američko obrazovanje priprema te za poslove budućnosti

Foto: PR foto

PRIJAVE na RIT Croatia u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače 2018., a prijavljeni kandidati imaju prednost kod donošenja odluke o dodjeli financijske potpore. PRIJAVI SE odmah i iskoristi prednosti ranog upisnog roka.

Fokus na razvoj praktičnih znanja, ali i vještina za poslove budućnosti

RIT Croatia, međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, provodi visokoobrazovne studije koji uspješno i učinkovito pripremaju mlade ljude na poslovni svijet koji ih čeka nakon diplome. Uz tehnologiju koja se sve više razija,  puno se govori o poslovima budućnosti i o tome kako će roboti preuzimati  mnoge poslove koje danas obavljaju ljudi. Obrazovanje ne samo da treba pratiti spomenute promjene, ono mora biti aktivno uključeno u cijeli taj proces.




10 vještina za tržište rada u 2020 prema World Economic Forumu

„Naš je posao adekvatno pripremiti studente za poslove budućnosti; poslove koji još ne postoje te nastaju tijekom njihova studija, čak i nakon što diplomiraju. U tom smislu vrlo je važno naučiti studente  kritički promotriti problem, ali i kontinutirano širiti njihove horizonte. Govorim o razvoju T-shaped vještina i diplomantima koji imaju potrebnu dubinu specijalističkih znanja i širinu općeg znanja. U tom je smislu opće obrazovanje (General Education) prednost studiranja na našem koledžu.“, govori dr.sc. Francis Brassard, prodekan koledža za kolegije općeg obrazovanja te dubrovački kampus.

Uz specijalistička znanja, svi naši studenti u programima imaju i opće obrazovanje koje je sastavni dio američkog obrazovanja. U praksi, to znači da primjerice IT student RIT Croatia uz  klasične IT predmete dobiva i predmete poput psihologije i filozofije. To će studentu omogućiti da bolje razumije i okruženje i potrebe tržišta što je posebice važno kada bude koristio / la svoja specijalistička znanja u razvoju tehnoloških proizvoda. Kroz te predmete, studenti razvijaju vještine poput kritičkog razmišljanja, koje World Economic Forum svrstava u top 5 vještina koje će poslodavci tražiti u budućnosti, a zanemareni su u mnogim obrazovnim sustavima.

„Razvoj tzv. soft skills također je sastavni dio obrazovanja koje nudimo. Svi studenti, bez obzira na smjer, rade na praktičnim projektima, surađuju s kolegama (ponekad i s onima na različitim kontinentima) te tako razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine. Istraživanje koje smo proveli na više od 20 kompanija s kojima redovito surađujemo pokazuje njihovo izrazito zadovoljstvo našim studentima, a posebice njihovom snalažljivošću, proaktivnošću, točnošću i preciznošću te primjenom teorijskog znanja u praksi.“, dodaje dr.sc. Irena Guszak Cerovečki, prodekanica koledža za studijske programe koledža i zagrebački kampus.

Studiraj uz pomoć nepovratnih stipendija – prijavi se odmah i ostvari pogodnosti!

Već godinama pomažemo studentima da uz nepovratne  financijske potpore i stipendije studiraju na RIT Croatia. Svake godine u te svrhe izdvajamo više od 2,6 milijuna kuna, a možda će te zanimati neki od razloga da se prijaviš: 

  • Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2018. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba.
  • Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 €

I na kraju, 60% studenata studira uz neki oblik financijske potpore i stipendija. Drugim riječima, šanse da osvojiš stipendiju su velike – stoga se prijavi čim prije putem OBRASCA ZA PRIJAVU

Za više informacija kontaktiraj naš Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Pročitajte više