Primorac genijalac: Svake godine 12 milijuna udžbenika bacat će se u smeće!

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac ponovno oduševljava, a razlog za to je informacija kako će se svake godine dvanaest milijuna udžbenika vrijednih pola milijarde kuna odlukom njegova ministrastva završavati na smetlištu. Posebno je zanimljivo kako je svota novca potrebna za besplatno školovanje kojeg traže studenti tek nešto manja, no njih je Primorac, rezolutno odbio.

Naime, kako piše Novi list školske knjige svake će se godine na račun poreznih obveznika iznova tiskati za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, jer je resorni ministar nakon jedne školske godine nasljeđivanja udžbenika procijenio da za iste novce može dobiti potpuno nove udžbeničke komplete. Takvo razbacivanje novcem poreznih obveznika u vrijeme posvemašnje štednje u državi u Ministarstvu obrazovanja ne smatraju nimalo problematičnim, ni s moralnog, niti s ekološkog, jer će se udžbenici reciklirati.

"Željeli smo omogućiti da učenici koji pripremaju maturu imaju sve udžbenike kod sebe", rekao je za Novi list glasnogovornik Ministarstva Duje Bonacci.

M.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više