Primorac odlazi s mjesta ministra jer HDZ nije mogao ostvariti sve njegove ambicije

DRAGAN PRIMORAC ovog ljeta odlazi s mjesta ministra znanosti, obrazovanja i športa, a više medija objavilo je kako povlačenja ostavke i kalkulacija oko odlaska više nema te da je ostavka kuvertirana.

> "Ostavka, ostavka": Dragan Primorac mogao bi ispuniti obećanje i napustiti Vladu

Naime, još jučer tjednik Nacional je objavio priču o odlasku ministra Primorca, no tijekom dana nije se mogla dobiti i službena potvrda od ministra Primorca, a glasnogovornik Ministarstva nije se javljao na pozive novinara. Oko podne sve je još uvijek nalikovalo na probni medijski balon oko odlaska ministra koji je još prije dvadesetak dana sam sebi uzvikivao "Ostavka! Ostavka", posebice kada je i sam premijer Ivo Sanader, ujedno i šef HDZ-a, odlučno pred kamere rekao kako nema nikakvih odlazaka iz njegova tima.

Htio i do Pantovčaka

No, sam Primorac odmah ga je ispravio te rekao kako bi bilo dobro da nasamo razgovaraju kasnije o detaljima.

Prema onom što se može neslužbeno čuti u HDZ-u, je kako je ministar znanosti prije svega bio nezadovoljan činjenicom kako ga njegova partija ne vidi u visokim planovima, a navodno je htio poteći sve do Pantovčaka.  Odustao bi Primorac od kandidature za predsjednika ako bi se Sanader kandidirao, no problem je bio u tome što ga njegova stranka nije vidjela kao svog novog lidera.

Umjesto zabrinutosti činjenicom kako su za njegova mandata dekreti Ministarstva i sporne odluke često pobijane na ulici izlaskom studenata i đaka, Primorac se našao uvrijeđen kako ga partija nije honorirala kandidaturom za visoku funkciju.

Iznenađenje u HDZ-u

Ostavka Primorca i dalje je veliko iznenađenje u HDZ-u, a kako saznajemo, još uvijek nemaju osobu unutar stranke koja bi zasjela na poziciju ministra znanosti, obrazovanja i športa. O imenima moglo bi se raspravljati već krajem ili početkom sljedećeg tjedna. 

I.Ć.
Foto: Igor Sambolec (Cropix)

Pročitajte više