Pripadnici JSO (Crvene beretke) u civilu napustili bazu u Kuli

NEKOLIKO desetina pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije (JSO)- "crvene beretke", u civilu napustilo je u srijedu poslijepodne njihovu bazu u Kuli, javlja dopisnik agencije Beta iz toga grada u Vojvodini na sjeveru Srbije.

Na prilazu u bazu stoji naoružan pripadnik žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije (MUP), javlja dopisnik podsjećajući da je dan ranije vlada rasformirala tu postrojbu.

Pripadnici JSO, njih oko 40, bili su u civilu i nisu željeli ništa komentarati. Nekoliko njih u prolazu je reklo: "Sve je u redu", prenosi agencija.

Novinarima nije bilo dopušteno tražiti izjave niti fotografirati.

Nešto ranije u srijedu, izvori agencije Beta u srpskoj vladi naveli su da su svi pripadnici JSO predali oružje, uniforme, značke i opremu.

Ta postrojba je rasformirana odlukom Vlade Srbije, poslije saznanja da su pojedini njezini pripadnici izravno ili neizravno upleteni u ubojstvo srpskog premijera Zorana Djindjića 12. ožujka. Manji broj pripadnika te postrojbe, za koje se sumnja da su povezani s kriminalnom skupinom odgovornom za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića, priveden je.

Već u utorak navečer jedan dio posrojbe je bio napustio bazu.

Pročitajte više