Pripuz pisao Milanoviću, ljut je zbog izjave o Jakuševcu

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

Vlasnik C.I.O.S. Grupe Petar Pripuz danas je uputio otvoreno pismo predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću u kojem mu zamjera da je izravno prozvao privatnike za nastale probleme na odlagalištu Jakuševec, kao i selektivni pristup u komentiranju situacije.

"Osjećam se prozvanim"

Pripuz u pismu kaže da je predsjednik Milanović "direktno prozvao privatnike za nastale probleme na odlagalištu" te da se osjeća prozvanim i u obvezi je reagirati na njegove izjave, pri čemu je istaknuo da od 2000. sve do današnjeg dana na "kompleksu" Jakuševec izvođenje radova sanacije i održavanja rade privatne tvrtke.

Što je rekao Milanović?   

Predsjednik Milanović jučer se osvrnuo na odron otpada na Jakuševcu istaknuvši da premijer Andrej Plenković mora imati uvid u to jer je "njegov vjerni saveznik Milan Bandić taj kompleks dao na upravljanje privatnicima".

"Sad su tamo ozbiljni problemi i Grad Zagreb to ne može sam riješiti. Jer mi smo država vladavine prava. Sklopljeni su nekakvi ugovori, to izgleda kako izgleda, sad primi gradonačelnika i pomozi mu, ali stvarno ne HDZ-ovskim planovima za Slavoniju - ispraznit ju što prije od ljudi", rekao je Milanović. 

Pripuz podsjeća Milanovića da je podržavao SDP-ovca Bandića 

Pripuz u pismu, uz ostalo, podsjeća da je pokojni gradonačelnik Bandić znatan dio mandata obnašao kao član SDP-a i pritom uživao Milanovićevu podršku te da su privatne tvrtke iste poslove na Jakuševcu izvršavale i poslije 2009., nakon odlaska Bandića iz SDP-a, a u vremenu kada su skupštinsku većinu, upravljačku strukturu Zagrebačkog holdinga, kao i Nadzorni odbor, činili SDP-ovci koji su potpisali ugovor o građenju i održavanju Jakuševca s privatnim poduzećima, a što tada Milanović nije problematizirao. 

"Nejasno je iz kojih pobuda čak i trenutno važeći ugovor, potpisan 2022. od nove gradske vlasti, dovodite u kontekst ili u svezu s 'davanjem poslova' privatnicima od strane pokojnog Bandića. Zbog toga mi se neizbježno nameće zaključak o Vašem selektivnom pristupu koji amnestira određena razdoblja, i to u ovisnosti s političkom pripadnošću", piše Pripuz predsjedniku Milanoviću. 

"Podržavam zaokret predsjednika Milanovića"

Podsjeća da je Zagreb u sličnom problemu bio i 2013. godine kada je tadašnji SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, za sve vrste otpada, osim za miješani komunalni, donio odluku o zatvaranju Jakuševca te da unatoč apelima Bandića, u tadašnjoj vladi u kojoj je Milanović bio premijer - "nije bilo sluha".  

Zato, kaže Pripuz, javno podržava zaokret predsjednika Milanovića "u pogledu poticanja suradnje aktualne izvršne nacionalne i gradske vlasti, izražavajući podršku svakoj suradnji s više sluha, koja će, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost, rezultirati pozitivnim učincima za sve građane".  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.