Pritvoren pljačkaš splitskih banaka: Vratio dugove, ostalo i za štednu knjižicu!

ISTRAŽNI SUDAC Mlađan Prvan pritvorio je osumnjičenog za pljačke splitskih poslovnica Banco Popolare i Banke Splitsko-Dalmatinske.

U zatvoru će sutra proslaviti 28. rođendan

Pritvor mu je određen da ne bi ponovio djelo, jer je u samo četiri dana opljačkao dvije banke. U zatvor na Bilice odvezli su ga dan uoči 28. rođendana. Sada može lijepu zabavu prirediti sa cimerima u ćeliji.

Osumnjičeni je, inače, sve priznao i izrazio kajanje. Ustvrdio je da pištolj s kojim je pljačkao nije bio pravi, već plastični. Većina plijena, a radi se o preko 150 tisuća kuna, otišla je na zatvaranje dugova, no ostalo je nešto i za štednju.

Pljačkaš banaka je sin građevinskog poduzetnika, dosad nikada u sukobu sa zakonom

Sucu Prvanu osumnjičeni nije kazao zašto se zadužio. Navodno je u pitanju kocka, ali osumnjičeni, inače, sin građevinskog poduzetnika, o tome nije htio govoriti. Dugovao je, između ostalog, i jednom kamataru. Novac je navodno uzimao ranije od oca pa su se posvađali te je osumnjičeni prestao raditi u očevoj firmi. 

Do sada, inače, nije bio u sukobu sa zakonom. Policija je otkrila osumnjičenog nakon objave snimki pljački. Odmah su im se javili njegovi susjedi te ga prijavili. U želji da mu pomognu.

Pročitajte više