Bobetko je u policiji dao izjavu zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

IVAN Bobetko, sin generala Janka Bobetka, bio je na policiji zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku, objavilla je jutros  televizija N1. No, iako se prvo govorilo da je priveden, iz DORHA su kasnije javili kako je samo došao na obavijesni razgovor.

"Čuo sam se s Bobetkom prije pola sata, zvao me revoltiran. Pokušao sam doznati o čemu je riječ, ali mi je rečeno da je istraga tajna, pa ne znam je li Bobetko priveden kao osumnjičenik ili kao svjedok", kazao je za N1 Pavao Miljavac, umirovljeni general i bivši ministar obrane te predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

DORH je kasnije priopćio kako Bobetko nije priveden.

"Slijedom informacije objavljene u sredstvima javnog priopćavanja da je "priveden Bobetko zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku", odgovaramo kako Ivan Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju ni kao osumnjičenik niti kao svjedok.

Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima u smislu čl. 206.h. Zakona o kaznenom postupku.

Državno odvjetništvo ne može dati više pojedinosti budući da je postupanje tijekom izvida tajno temeljem čl. 206.f. ZKP-a."

Pročitajte više