Priveden švercer oružja kojeg su piloti prevozili u vojnom helikopteru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

JUTROS je ponovno priveden 36-godišnji švercer oružjem kojeg su piloti maskiranog prevozili u vojnom helikopteru. Prije 13 dana bio je kod suca istrage, ali je pušten na slobodu uz mjere opreza iako je državno odvjetništvo zatražilo određivanje istražnog zatvora, doznaje Dnevnik.hr

Do kraja dana bit će s još dvojicom muškaraca, za koje se sumnja da su upleteni u šverc oružjem, priveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

> Reagiranje Ivice Vlakića: Nisam sudjelovao u trgovini oružjem

Priveden i Mišel Pavlović

Zadarska policija jutros je iz autosalona BMW-a u Bibinjama opet privela Mišela Pavlovića, glavnog osumnjičenog u aferi Municija, piše Zadarski.hr.

Pavlović je prvi put priveden početkom studenoga zbog sumnje da je inicirao i poticao aferu šverca oružja, ali je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode. Pavlović je sada priveden zbog novih kaznenih djela, a očekuje se da tijekom dana bude predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u državnom odvjetništvu.

Skandal u Hrvatskoj vojsci

Novi skandal u Hrvatskoj vojsci je u javnost dospio u srijedu. 

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznao je Dnevnik Nove TV.

Iz vojne baze u Zemuniku prije dva mjeseca su helikopterom prevezli glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.

Tri pilota i četiri civila

Državno odvjetništvo i vojna policija intenzivno istražuju cijeli slučaj. Podsjetimo, jučer smo objavili kako su zbog sumnje u šverc oružjem prijavljeni vojni piloti Ivan Krizman i Zdenko Košutić. Od civilnih sudionika prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić.

Policija je prijavila još jednu civilnu osobu s inicijalima B. E. 

Zadarska policija potvrdila je podnošenje prijave protiv muškaraca u dobi od 46 i 52 godine, koji se povezuju sa švercerom kojeg su vojnici prevozili. 

Pročitajte više