Problemi na cestama prema moru. Dijelovi autoceste i magistrale zatvoreni za kamione

Screenshot: HAK

ZBOG jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3, javlja jutros HAK.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Opasnost od naleta na životinju

Opasnost je od naleta na životinju (uočena je srna) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između 12. i 11. km u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zabrane i na Jadranskoj magistrali

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Olujni vjetar na Krčkom mostu

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, a u priobalju puše bura. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Usporeno na zagrebačkoj obilaznici

Usporeno se vozi na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru istoka.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretna vozila s priključnim vozilom:

    na državnoj cesti DC42 u mjestu Poljanak
    DC218 GP Užljebić - Donji Lapac - Bjelopolje (D1) (ledena kiša)
    na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice,
    a za sav promet je zatvorena državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

Zbog odrona zatvorene su lokalne ceste LC50066 Vrh-Marčenegla i LC50069 od mjesta Juradi do ŽC5013, a zbog vode na kolniku lokalna cesta LC67209 Lukavac-Barbiri

Pročitajte više