Stornirao kaznu za parkiranje, a danas ga zbog toga uhitio USKOK

Foto: Istarski.hr

USKOK je danas u Istri uhitio dvoje ljudi. Riječ je o Nebojši Nikoliću, donedavnom pročelniku Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu, te Željku Perčinliću, zamjeniku županijskog državnog odvjetnika.

Nakon što je informacija o poništenju kazne izašla u javnost ranije ove godine, Nikolić je podnio ostavku na mjesto pročelnika, a na koncu je sa sudionikom danas i uhićen. O svemu se oglasio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Stornirao kaznu za nepropisno parkiranje 

Nikolić je osumnjičen da je kao pročelnik Perčinliću omogućio da ne plati kaznu za parkiranje u iznosu od 30 eura. On mu je kaznu za nepropisno parkiranje u blizini pulske tržnice stornirao nakon što se Perčinlić tamo parkirao u veljači prošle godine. Kaznu nije platio na vrijeme pa je ona u međuvremenu narasla na iznos od oko 700 eura.

“Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su danas iz USKOK-a.

Gradonačelnik Zoričić: Nikolić je dobar čovjek, ali pred zakonom svi trebamo biti jednaki

Zoričić je danas na konferenciji za medije kazao da Grad Pula još uvijek nije dobio službenu informaciju o točnim razlozima Nikolićevog uhićenja. Naglasio je da Grad trenutno istražuje slične situacije, i to za razdoblje od deset godina unazad.

Kazao je da, poznavajući Nikolića i njegov rad, može reći da se radi o dobrom čovjeku, ali i naglasio da pred zakonom svi trebamo biti jednaki.

“Grad Pula nije službeno zaprimio informacije za što se Nikolića točno tereti. Grad je sve tražene dokumente predao nadležnim institucijama i nastavit ćemo surađivati. Interno poduzimamo radnje za utvrđivanje potencijalno sličnih postupaka vezanih za poništenje parkirnih karata. Riječ je o razdoblju u zadnjih deset godina.

Zbog istrage vam trenutno ne mogu komentirati sve detalje tih radnji. Nije ugodna situacija. Kolega Nikolić ovdje je radio dvadeset i više godina. Mogu za njega reći da je dobar čovjek. Dogodilo se što se dogodilo, ali pred zakonom svi moramo biti jednaki.

Nikolić je prije nekoliko mjeseci zbog ovoga dao ostavku na mjestu pročelnika i radi u Odjelu za lokalnu i mjesnu upravu. Ako se utvrdi kazneni postupak, prema zakonu će morati biti udaljen sa svog radnog mjesta”, kazao je Zoričić.
 

Pročitajte više