Procurili novi detalji iz istrage strašnog zločina u Srbiji. Ubio kćeri, ženu i sebe

Foto: Telegraf.rs/Društvene mreže

SRBIJU, ali i čitavu regiju, zgrozio je slučaj oca-monstruma koji je jučer u Somboru ubio dvije kćeri, ženu, a onda i sebe. 

Nakon što su isplivale informacije da je Zdravko Goranović (59) devet dana prije ubojstva izašao iz zatvora u kojem je bio baš zbog nasilja u obitelji, i dalje se pojavljuju detalji stravičnog zločina.

U hlačama imao krvav nož

Više javno tužiteljstvo u Somboru objavilo je da je u Somboru, u ulici Simele Šolaje broj 13, oko 13:30 započet i izvršen očevid, nakon što su vatrogasci ugasili požar u kući.

U prizemlju su pronađena tri leša - Goranović Mirjane iz Sombora (55) i njenih kćerki Goranović Anastasije (19) i maloljetne G.A. (15). Tijela pokojnih bila su zahvaćena požarom, s tragovima nasilja, rekli su iz tužiteljstva.

U potkrovlju kuće pronađen je leš Zdravka Goranovića, supruga Mirjane Goranović i oca Anastasije i 15-godišnje kćeri, koji je počinio samoubojstvo. Imao je tragove krvi na rukama. 

U džepu hlača mu je pronađen nož, također s tragovima krvi.

Obavljena je obdukcija svih četiriju tijela. Izvršenim očevidom i dosad poduzetim dokaznim radnjama opravdano se sumnja da je Zdravko Goranović ubio Mirjanu Goranović, Anastasiju Goranović i maloljetnu G.A. i potom prouzrokovao požar i izvršio samoubojstvo, priopćilo je tužiteljstvo. 

U srpskim se medijima pojavila informacija i da je Goranović kćeri ubio bombom i da je to izazvalo požar, no čini se kako tužiteljstvo, barem zasad, tvrdi kako je požar Zdravko Goranović izazvao nakon što je ubio ženu i kćeri. 

Tuga u gimnaziji koju su pohađale sestre

Na Gimnaziji Veljko Petrović u Somboru u koju je ove jeseni tek krenula mlađa sestra, a koju je pohađala i starija sestra Anastasija, danas je izvješena crna zastava. 

"To su bile izuzetne djevojčice, vrlo, vrlo pristojne. I jako skromne. Anastasija je pisala maturalni rad iz psihologije. Profesorica je pitala želi li studirati psihologiju i ona je rekla da bi to jako voljela, ali da joj materijalne prilike to ne dozvoljavaju, zato i nije upisala studije psihologije, već je pokušavala zaraditi od šminkanja kojim se bavila", rekli su u školi za Blic. 

Škola se oglasila i na Facebooku.

"S tugom u srcu i bolom u duši opraštamo se od naših gimnazijalki - Anabele i Anastasije Goranović. Nedostajat će nam vaša dobrota, pamet i ljepota. Počivajte u miru! Neka vas anđeli čuvaju! Vaši drugari, razrednici i kolektiv Gimnazije. Knjiga žalosti bit će otvorena u predvorju škole od 4.1. 2022.", stoji u objavi.

Bio zatvoren zbog nasilja u obitelji, izašao i 9 dana kasnije počinio stravičan zločin

Zlostavljanje zbog kojeg je Goranović bio u zatvoru prije ubojstva odvijalo se u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Na prijedlog tužiteljstva određen mu je pritvor za vrijeme istrage jer se skrivao pa je prijetila opasnost od bijega. 

Zabranjeno mu je približavanje obitelji i naređeno da se iseli iz kuće. Uhićen je 30. srpnja ove godine, a 20. prosinca mu je sud, umjesto da mu ga na prijedlog tužiteljstva produlji, pritvor ukinuo, na što se tužiteljstvo žalilo.

Točno devet dana nakon izlaska na slobodu je ubio suprugu i dvije kćeri.

 

 

Pročitajte više