Procurio navodni razgovor ruskog milijardera i producenta: "Putin je sve zeznuo"

Foto: EPA

UKRAJINSKI mediji prošlog su tjedna objavili 30-minutni telefonski razgovor, koji se navodno odvio između ruskog glazbenog producenta Iosifa Prigožina i milijardera Farhada Ahmedova, a u njemu njih dvojica kritiziraju rat u Ukrajini i poteze ruskih vlasti. Zapad je uveo sankcije Ahmedovu, bivšem ruskom senatoru, zbog njegove bliske povezanosti s režimom u Kremlju, dok se Prigožin (nije u srodstvu s osnivačem grupe Wagner) također smatra dugogodišnjim pristašom Kremlja. 

"Nema sumnje u to da su sjebali državu. Ljudi oko Putina su ispranih glava, ponašaju se kao bogovi. A Putin je sotona", kaže na snimci muškarac čiji glas jako podsjeća na Prigožinov. 

"Sve nas je zeznuo. Cijelu zemlju" 

"Sve nas je zeznuo. Cijelu zemlju. Cijelo stanovništvo, zaboga", dodao je. Producent je u nedjelju rekao da se radi o provokaciji. Iako je snimku razgovora isprva nazvao "lažnom vijesti", Prigožin je kasnije kazao da se u njoj nalaze neki stvarni dijelovi iz njegovog razgovora s Ahmedovom. 

"Glas je sličan mom. Ali nije jasno kako su točno zalijepili dijelove razgovora", rekao je producent, a prenosi Sky News. Ahmedov još nije komentirao snimku. Ako se potvrdi autentičnost, ovaj audiozapis pružit će rijedak uvid u razmišljanje ruskih elita. 

Pročitajte više