Splitski profesor: Ostojić je agresivan, s njim bi SDP dobio novog Milanovića

Foto: FAH

PROFESOR Josip Milat, predsjednik Udruge antifašista u Splitu i istaknuti član SDP-a, reagirao je na optužbe Ranka Ostojića na račun Davora Bernardića. Milat je nedavno prilikom predstavljanja kandidata za predsjednika SDP-a imao verbalni sukob sa Ostojićem. Pokušali su jedan drugom dokazati tko je s koje planete.

"Bernardić misli svojom glavom"

Milat je za Index pojasnio zbog čega će glasati za Bernardića.

"Pokazao je da misli svojom glavom i da ima stav, pokušali su ga marginalizirati, ali je ostao dosljedan, za razliku od Ostojića koji je bio dugogodišnji poklonik Zorana Milanovića, a sada je naglo progledao i odjednom nudi promjene", kaže Milat.

Podsjetio je kako je Ranko Ostojić glasao za raspuštanje vlastite splitske organizacije, za razliku od Bernardića. Ostojić im nikada nije pojasnio zašto je glasao za raspuštanje.

"Bernardić je pokazao da je za promjene kada je otvoreno stao uz Zlatka Komadinu, za razliku od Ostojića koji je bio čvrsto na braniku autokrate Milanovića. Uvažava sugovornike, okuplja ljude, to su bitne karakteristike istinskog socijaldemokrate, što pruža garancije da će SDP-u vratiti lijevu orijentaciju. Bernardić je u kampanji i sučeljavanjima pokazao da je čovjek tolerancije, za razliku od agresivnog Ostojića. Neosnovano optužuje za pretrčavanje članova. Kao da su to bili njegovi glasači pa su mu sad okrenuli leđa. Da su bili njegovi, za njega bi i glasali", drži Milat.

"Ostojić nema kvalitete za lidera SDP-a"

Bernardićev plus vidi i u tome što njegov izbor neće biti Milanović i poslije Milanovića, dok bi Ostojić donio novu varijantu vladavine Milanovića.

"Da nije tako, javnosti poznatiji Ostojić dobio bi izbore u prvom krugu ili bi u, najmanju ruku, dobio najveći broj glasova. Ostojić je u pravu kada šalje poruke da članovi trebaju glasovati vlastitom glavom. To će i učiniti, kao i u prvom krugu, kada nije bilo pretrčavanja. Na kraju treba reći da Ostojić ima određenih kvaliteta. Dobar je operativac, pokazao se kao dobar ministar unutrašnjih poslova, pokazao je upornost, borac je, ali nema kvalitete potrebne za lidera SDP-a", zaključio je Milat.

Pročitajte više