Profesor s Pravnog fakulteta s dvojicom pomagača oštetio Teniski klub Split za pola milijuna kuna

PROTIV trenera i dvojice bivših čelnika Teniskog kluba Split podignuta je optužnica zbog zlouporaba kojima su navodno oštetili klub za gotovo pola milijuna kuna, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH (DORH).

Bivši direktor Teniskog kluba Split Ante Kragić (62), bivši predsjednik Hrvoje Kačer (48) i trener Željko Stanić optuženi su da su od 1998. do 2003. krivotvorili 161 putni nalog na osnovu kojih su iz kluba izvukli 468.000 kuna.

Novac je, prema optužnici splitskog Županijskog državnog odvjetništva, za sebe zadržao Kačer (na slici), inače profesor na splitskom Pravnom fakultetu kojeg se tereti da je suoptuženike poticao na zlouporabu.

U optužnici se tvrdi da je Kragić ispisao i ovjerio 161 lažni putni nalog, od čega 150 na svoje, a 11 na ime Stanića koji je optužen za pomaganje. U nalozima je navedeno kako su njih dvojica za službene potrebe kluba putovali po Hrvatskoj i inozemstvu.

Kragić je po tim nalozima obračunavao dnevnice i troškove koji nisu ostvareni ili su ostvareni u druge svrhe, a potom bi on i Stanić podizali novac iz blagajne kluba koji su predavali Kačeru.

Pročitajte više