Profesori u Zagvozdu djevojčicu nazvali sotonom zato što sluša rock

12-GODIŠNJAKINJA Mia Čagalj iz Zagvozda već neko vrijeme u školi trpi uvrede i diskriminaciju određenih nastavnika  i učenika zbog glazbe koju sluša.

Njezini roditelji tvrde kako je povod diskriminiranju učenice šestog razreda Osnovne škole u Zagvozdu bio taj što je ona, vrlo iskreno, u jednoj domaćoj zadaći iz engleskog jezika napisala da voli slušati rock i metal glazbu, piše Slobodna Dalmacija.

Obožavanje rocka profesorica pripisala sotoni

Po njihovim riječima, prva je na taj rad reagirala njezina nastavnica iz hrvatskoj i povijesti te je obožavanje te vrste glazbe pred učenicima pripisala sotoni i sotonskoj glazbi. Uz, to je i Mijin boravak u bolnici pripisala slušanju "sotonske" glazbe.

Mia tvrdi kako glazbu sluša samo kod kuće, a ne u školi te redovito ide u crkvu. Njezin vjeroučitelj je na činjenicu da djevojka sluša rock samo odmahnuo rukom, uz odbacivanje povezanosti sa sotonom. Njezin otac je zatražio razgovor s ravnateljem škole, a uputio je i predstavku pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić. Tvrdi kako joj nitko ne smije zabranjivati ono to voli.

Pročitajte više